O arădeancă a fost muşcată de un câine scos la plimbare fără lesă şi botniţă

de Andreea Tobias, Marian Buga - Mediafax

Foto: Publimedia//Shutterstock

Incidentul a avut loc, miercuri seară, în jurul orei 20,30, într-un parc din municipiul Arad, victima, care are 26 de ani, fiind atacată de un ciobănesc belgian, care era scos la plimbare de stăpâna sa, o femeie în vârstă de 56 de ani.

Martorii au sunat la 112, iar la faţa locului s-au deplasat atât o ambulanţă cu un echipaj de medici, cât şi jandarmii.

"Victima a precizat că, în timpul în care s-a aflat în parc, a fost atacată şi muşcată de un câine lăsat nesupravegheat şi fără botniţă. Femeia prezenta leziuni în zona braţelor şi picioarelor. În scurt timp, jandarmii au identificat şi persoana căreia îi aparţine câinele", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Emilia Fânaţă.

Victima agresiunii a fost preluată de medici şi transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde a primit îngrijiri fără să fie internată, medicii constatând că are mai multe plăgi provocate de muşcături.

Femeia a depus plângere prealabilă, iar jandarmii au întocmit actele de constatare pentru infracţiunea de "neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane", faptă prevăzută şi sancţionată de OUG nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

Jandarmii au depus documentele la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, proprietara câinelui riscând să răspundă penal pentru vătămare corporală din culpă.

 
Tag-uri:
femeie
,câine
,

 

Versiune mobil | completa